Een milieuvriendelijk en veilig rieten dak

Laat uw dak met riet bedekken, een natuurlijk en duurzaam materiaal. Het is een prachtig aangezicht op villa’s en landhuizen en daarmee populair bij velen. De levensduur van een rieten dak is van veel factoren afhankelijk. Dat begint bij het leggen van het riet, maar ook het onderhoud is van groot belang. Rietdekkersbedrijf Brummelman dekt uw dak en zorgt voor optimaal onderhoud.

Het dekken van een rieten dak

Riet is een waterkerende dakbedekking. Een rieten dak is dus niet waterdicht, maar hemelwater wordt onder de juiste hellingshoek voldoende snel afgevoerd om schadelijke gevolgen te voorkomen. Achtergebleven vocht droogt door wind en zon.

Rietdekken is een ambacht dat de rietdekkers van Brummelman al jarenlang met uiterste zorg uitvoeren. De constructie van het dak en de rietsoort bepalen de kwaliteit van het rieten dak en het comfort wat u van het dak ervaart. We komen graag bij u langs voor advies over een nieuw rieten dak of inspectie van het bestaande riet en de dakconstructie.

Preventief onderhoud

Hoe beter een rieten dak onderhouden wordt, hoe langer het meegaat. Als er veel dennennaalden, bladeren, algen of mos op het dak liggen, zal de droogtijd een stuk langer zijn. Nat riet is kwetsbaarder voor beschadigingen. Kort gezegd: hoe droger het riet, hoe langer het meegaat. Laat uw dak daarom regelmatig reinigen. Het schoonmaken van uw dak is een kleine investering en verlengt de levensduur van uw dak aanzienlijk. Sluit daarom een onderhoudscontract af met rietdekkersbedrijf Brummelman. Daarmee bent u door de jaren heen verzekerd van een schoon en veilig rieten dak.

Moderne rieten daken

Nieuwe rieten daken worden tegenwoordig altijd voorzien van een brandwerende coating. Dat zorgt niet alleen voor een veilig gevoel, maar ook voor een aanzienlijk lagere premie van uw woonverzekering. Een dikke coating beschadigt het riet, een te dunne coating beschermt het riet niet voldoende. Laat een brandwerende coating daarom altijd aanbrengen door een professionele rietdekker. De rietdekkers van Brummelman weten precies welke coating aangebracht moet worden en in welke mate. Tijdens het preventief onderhoud controleren ze of uw rieten dak nog goed beschermd is.

Zonnepanelen op uw rieten dak

Zonnepanelen kunnen op zowel een nieuw dak als een bestaand dak geplaatst worden. De zonnepanelen worden ingewerkt in het riet en liggen dan net onder het oppervlak. Zo vallen ze het minste op en blijft er geen vocht in het riet onder het paneel achter. Wilt u zonnepanelen in uw dak laten leggen? Neem contact op met rietdekkersbedrijf Brummelman.

De rietdekkers van Brummelman verzorgen:

  • De aanleg van een nieuw rieten dak
  • Reiniging en algenbestrijding van
    uw rieten dak
  • Renovatie van open rieten dak
    naar gesloten rieten dak
  • Reparatie na storm of schade
    door vogels
Meer over rieten daken